Kirsten van Heerden

VLC Breda-Docenten-Kirsten van Heerden“Hallo ik ben Kirsten van Heerden en woonachtig in Bavel.
Vroeger heb ik zelf geturnd. Dit heb ik tot ongeveer mijn 14e gedaan. Daarna ben ik gaan fitnessen en tegenwoordig loop ik graag hard. Mijn man en ik wandelen ook graag. Stil zitten is niet mijn ding 😉
Ik heb de opleiding SPW gedaan. Na het behalen van mijn diploma ben ik op een kinderdagverblijf gaan werken. De laatste jaren werk in het ziekenhuis.
Onze dochter Anouck wilde graag een keertje mee kijken bij de turnles van ons buurmeisje. Ze vond het zo leuk dat ze er graag op wilde.
Soms ging ik kijken bij de les. Daar leerde ik juf Mandy kennen. Mede door Mandy begon het bij mij te kriebelen en ben ik in haar lessen gaan assisteren. Ik vond het zo leuk om weer met kinderen bezig te zijn. Toen ik hoorde dat ze bij VLC leiding te kort kwamen ben ik de opleiding tot turntrainster gaan volgen.
Hiervoor heb ik in september 2017 mijn diploma gehaald.
Nu heb ik met veel plezier op donderdag mijn eigen recreanten groepen voor zowel jongens als meisjes en op dinsdag en woensdag geef ik de meisjes van de 5-6 divisie selectie training.

Sportieve groetjes Kirsten”

Betty Huijbregts - Bodyfitgym

"Hallo, ik ben Betty Huijbregts, woonachtig in Bavel.
Vele jaren terug ben ik in de turnsport gerold door mijn dochter Mandy Huijbregts. Zij turnde op een hoog niveau waardoor ons gezin in het teken kwam te staan van het turnen. Hierdoor is het turnen een hobby van mij geworden.
Zo ben ik ook terecht gekomen bij V.L.U.G. waar ik voorheen de bodygym lessen verzorgde op donderdagavond in Ulvenhout.
Dit is in 2015 overgegaan naar VLC Breda. Ik doe dit nog steeds met heel veel plezier.
Op zondagochtend ben ik ook te vinden als assistent in de turnhal. Hierbij begeleid ik de selectie turnsters op district niveau.
Hiernaast ben ik ook jurylid met een TD3 brevet en jureer ik vaak in de weekenden turnwedstrijden voor VLC Breda."

Mandy Huijbregts - Turnen

VLC Breda-Docenten-Mandy Huijbregts"Hoi, ik ben Mandy Huijbregts en ik woon in Bavel. Ik heb zelf altijd met veel plezier op hoog niveau geturnd, dit heb ik tot mijn 15e gedaan. Helaas moest ik met turnen stoppen vanwege aanhoudende blessures.
Omdat turnen niet alleen een sport voor mij was maar ook echt mijn passie kon ik het niet helemaal los laten en ben ik direct begonnen met assisteren bij het lesgeven. Na het behalen van mijn CIOS diploma in 2008 ben ik begonnen in Ulvenhout met zelfstandig lesgeven en kreeg ik mijn eerste eigen groepen. In 2012 ben ik ook bij Liduina aan de slag gegaan.
Omdat het wedstrijd turnen ook steeds meer begon te kriebelen zijn we in september 2014 gestart met ons eerste selectie groepje. De 2 verenigingen gingen steeds meer samenwerken waardoor we een nieuwe turnvereniging zijn begonnen genaamd VLC Breda.
Voor het wedstrijd turnen heb ik ook een aantal cursussen en bijscholingen moeten volgen waarna ik mijn turntrainer 3 diploma in ontvangst heb mogen nemen. Ik ben destijds begonnen met 2 uurtjes in de week wat ik met veel plezier heb kunnen uitbreiden tot bijna 20 uur. Ik kan dus zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt."

Nadine Noorloos - Turnen

"Hallo allemaal,
VLC Breda-Docenten-Nadine NoorloosIk ben Nadine Noorloos. Ik kom uit Uitwijk, een klein dorpje in het Land van Heusden en Altena. Sinds juli 2017 geef ik trainingen aan de selectie van VLC Breda. Ik zal me vooral concentreren op de turnsters die komend seizoen gaan uitkomen op nationaal niveau en in de hogere divisies. Afgelopen weken heb ik met een groot aantal turnsters al kennis mogen maken.
De sport turnen is een grote passie van me. Toen ik negen jaar oud was, ging ik met een vriendinnetje mee naar de plaatselijke turnvereniging en ik was reuze enthousiast. Mijn moeder had me in de jaren ervoor al een koprol, handstand en radslag aangeleerd op het gras in de tuin. Toen ik één week geturnd had bij de vereniging werd ik dan ook al doorgestuurd naar de wedstrijdgroep. Tot en met mijn 21e jaar heb ik geturnd, weliswaar met een tussenpauze van mijn 16e tot en met mijn 19e. In die tussenpauze ben ik begonnen met assisteren en later ook lesgeven van meisjes in de 6e, 5e en 4e divisie. Ook heb ik mijn jurydiploma's gehaald. Het lesgeven vond ik zo leuk, dat ik de opleiding tot gymnastiekleider ben gaan volgen en later ook de opleiding tot trainer turnen. Ondertussen kreeg ik mijn eigen selectiegroep en in samenwerking met mijn moeder hebben we de meisjes in een jaar tijd van D3 (6e divisie) naar D1 (4e divisie) gebracht, en een enkeling op nationaal niveau (3e divisie en hoger). Omdat het niveau steeds hoger werd en ik hier graag in mee wilde groeien ben ik overgestapt naar een andere vereniging waar ze alle niveaus aanbieden. De afgelopen 4 jaar heb ik hier met veel plezier lesgegeven en met menig turnster op het Nederlands Kampioenschap gestaan, waar zelfs een meisje goud mocht ontvangen. Dit was zo'n mooi moment dat ik me altijd zal herinneren!
Bij VLC Breda krijg ik een nieuwe uitdaging; samen met de andere trainsters gaan we proberen om komend seizoen, voor het eerst voor VLC, uit te komen op landelijk niveau. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben heel enthousiast." 

Fréderieke van Poppel - Hanegraaf - Bodyfitgym, Kleutergym en Turnen

Ze komt uit Breda, ze heeft CIOS gevolgd en bezit hierdoor de diploma’s sportmasseur, Fitness- en Healthcoördinator, Sportinstructeur Aangepast Sporten en Sportleider Aangepast Sporten en E.H.B.O. met AED. Fréderieke heeft in 2014 de opleiding Fysiotherapie bij de Avans in haar woonplaats Breda afgerond. Fréderieke geeft turnlessen voor onze vereniging.
Haar hobby’s zijn: dans (ballroom en latin) en als het mogelijk is, met danswedstrijden. Verder houdt Fréderieke van skaten, lezen en bakt ze graag cupcakes.

VLC Breda-Docenten-Fréderieke van Poppel-Hanegraaf